19 oktober 2009

40 dar till advent

Jag har börjar längta till jul. Köpte Allers julmagasin för ett par dagar sen. Det är ju så mysigt med julen. Jag går omkring och funderar lite över ljusstakar och gardiner. Ni andra som är vit-tokiga, hur ska ni göra med gardiner? Jag har vita gardiner i köket. Antingen ska jag dekorera dom lite eller så ska jag köpa vit och rödrutiga hissgardiner som jag sett i Jotex. Dom var jättefina men tänk om jag ångrar mig....... Jag har sparat lite urklipp från inredningstidningar från förra julen där det är reportage från julhem där allt går i vitt.........Samtidigt tycker jag att rött hör julen till. Ja det tål att tänkas på! Selma skulle bestämt vara med på bilden.
Här kommer en fönsterbild från min hall. Har precis satt upp hissgardinen , innan så hade jag bara längderna. Jag vann den på Tradera. Den är sydd av ett gammalt lakan. Det blev jättefint men bilden blev inget vidare...........
I dag köpte jag klänningen som är längst ner i mitt förra inlägg. Var lite stressad i butiken men kände att det är lika bra att köpa den och prova hemma eftersom kollektionen finns i begränsad upplaga.

16 kommentarer:

Blåbär och Mjölk sa...

shit Rita, köpte du klänningen!!!
Åhhhh så fiiiin! DEN kommer du ha mycket roligt i vännen,haha!

Men du, din bild i hallen på hissgardinen är jättebra ju!
Skulle inte du kunna flytta ditt fönster med allt tillbehör hem till mig, hihi. Önskar jag själv hade det så fint!

Allers jultidning! Har den kommit. Ja då vill jag absolut också köpa den. Bra att du sa det! :)
Visst är det svårt ibland..med julen. Vad ska man ha för gardiner..vilken färg e.c.t.
Jag brukar köra rött i köket för min lilla tjejs skull. Men annars vill jag ha det i liter mer ljust i de andra rummen.. Men jag får se hur det blir i år. Har ännu inte hunnit med att tänka på det. :)
Halloween med svart och orange, spökar just nu i mina tankar, hehe.

Önskar dig en fin början på veckan vännen!
Varm kram / Åsa.

Anna-Lena sa...

Åh, klänningen kommer säkert att vara jättefin på dig! Ja, det är lite knepigt med julens färger. När barnen var riktigt små hade jag mycket röda inslag men nu blir var jul vitare och vitare. I barnens rum bygger vi alltid upp ett litet tomtelandskap så där får julen spraka! En bra kompromiss tycer jag.

Hoppas att du får en skön vecka!

Kramar Anna-Lena♥

Vit som snö sa...

Bara 40 dagar kvar! Nu blev jag lite stressad. Jag längtar också.
Min jul är nog ganska vit men lite rött finns med för det vill barnen.
Den var så fin den klänningen. Jag kommer inte hinna med den här svängen heller, jobbar järnet just nu.
Ha det gott! Kram Cilla

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Selma är så söt, en riktig liten linslus. Jag jobbade ju heldag idag, men en arbetskompis köpte en blus till mig, och på em köpte jag ett plagg till. Din klänning är supersnygg.
Kramar
AnnaMaria

hemma hos lilla mej sa...

Bara 40 dagar kvar.vad skoj.Jag gillar vitt mer och mer så det är en smaksak.Allers julmagasin var mysig köpte den härom dagen.Vad snygg klänning du har köpt.Har du fått nytt namn.Men kärt barn har ju många namn.Ha en skön kväll kramizar ~~~~RITA~~~~.

Blåbär och Mjölk sa...

Tack A-K för din rara kommentar inne hos mig! Blir så glad :)
Så kul att du vill följa min blogg. Jag är ingen som bloggar flitigt. Men det kommer en gång per vecka eller så... :)
Ha det så fint tills vi hörs igen!
Kram / Åsa.
P.s. Din voffsing är jättesöt!

Anki sa...

Tack gulliga!
Åh den klänningen är så fin, du kommer att bli skitsnygg!
Ja julen, det är ett dilemma varje år...men här går det nog mot det vitare oxå! Å lite rött förstås!
Jättefin bild är det ju på hallfönstret, å superfina gardiner!
Om du vill ha en skylt, eller två *ler'...är det bara du hör av dig!

Kramis!

Lissboden sa...

Hej Anna-Karin!
Du kan få kristallkronan utan eller med el men den jag visar är med el. Den finns med stora och små prismor. Jag har också en svart krona med kristaller som är fin. Kom förbi hos mig och kolla någon dag när du har tid.
Vad fin klänningen är du köpte. Jag köpte en svart istället som vanligt.
Jag har dåligt samvete att jag inte skickat studentbilder till Emelie men jag har inte hittat dem men hälsa henne att jag letar.
Ha det gott!
Kram/Maria

Ett Vitare Hem sa...

Jag tycker också det känns svårt med gardiner, men tror att jag köper några ljusbeige/linne gardiner....vilken fin bild från din hall!
Ha en fin dag!
Kramis/LenaS

Änglarnas hus sa...

Hallojsan!!

Det är såå mysigt att gå i funderingar om advent och om julen..planerna är halva nöjet tycker jag..
Jag har vita gardiner i hela huset under julen, UTOM i köket.. Där har jag en rödrutig gardin som känns lite gammeldags... Rött hör julen till även om jag har det ytterst sparsamt med rött... Julgranen går helt i vitt, fattigmansilver och zink... Första året jag ville ha en vit gran skrek barnen högt..så jag hade två!! Nu älskar de den vita och vi har bara en :)

Lycka till i dina julplaner..
Ska bli spännande att få följa dina val!!

Varma kramisar ifrån Sanne!!

SNOWWHITE-SUSSIE sa...

hallojsis!! Men söta selma på bilden åh de där magasinet måste ja me köpa.. ja har ju vita gardinlängder överallt sen har jag vita hissgardiner mee ja tror ja ska ha vitt o ta in granar.. ja fnular osså på nåt rött kramis sussie

Vita små hjärtan sa...

Hej!
Så fint i fönstret, fina gardiner!!! Mysigt med inspiration nu inför advent!
Kram Agnetha

Noelle sa...

Jag hade vita gardiner även i köket förra julen men det kändes lite "tomt" så i år blir det nog lite rött i alla fall i köket. Rödrutiga är ju snygga ch lite lantliga/gammaldags också tycker jag.

Karin sa...

Känner som du, rött hör julen till har oå vita gardiner i mitt kök från Boel&Jan älskar dom♥ funderar skarpt på att bara dekoreradom med något....Vill ha en ny fin ljusstake med *S* vill vill vill som min 6 åring säger! Din blogg är så mysig! Ha det gott kram Kajsa

Inspiration i vitt sa...

Så fint du har i ditt fönster, hissgardinen var underbar.
Ja det där med gardiner är svårt, jag vet inte om jag ska ha några överhuvudtaget, tror jag ska ha mycket grönt från naturen och vita julslingor, men jag hinner säkert ändra mig hihi.
Kram på dig/Ingela.

Anonym sa...

mycket intiresno, tack