06 mars 2011

Lantliv i lägenhet

I Jeanne d´Ark Livings senaste nummer så är all text på svenska. Det gillas starkt. Nu är det lättare att ta sig tid att faktiskt läsa texten.... Kolla in dessa bilder som jag visar. Det är ett reportage hemma hos Nina Solberg Melan i Oslo. Hon bor i en lägenhet på 64 kvadratmeter. De två barnen är vuxna och har flyttat hemifrån men är uppvuxna i lägenheten. Nina bor kvar med sin man....... Jag tycker att det är häftigt att kunna ha denna lantliga känsla i en lägenhet.
Inte behövs det nåt stort sekelskifteshus för att kunna inreda med gamla slitna vackra saker från Mormors tid?
Det är ju det som är det bästa med shabby chic. Man kan bo var som helst och ändå få till det lantligt, romantiskt, nosalgiskt och charmigt.
Visst underlättar det att bo i ett hus som andas lantligt och gammeldags men det finns så mycket man kan göra i en lägenhet också. Det finns ju vit färg, tyger och fram för allt loppis-fynd som man kan göra mycket med!! Vi flyttade till vårat hus när barnen var 14, 9 och 8. Nu är dom 21,16 och 15 år och huset kommer så småningom att bli för stort. Det känns i bland redan nu att det är stort då vi inte har barnen jämt.
Vi vill gärna ha fint omkring oss både ute och inne men vi är egentligen inga trädgårdsälskare.... Jo vi älskar att vara i trädgården, men då vill vi fika, ta ett glas vin, grillla.....
inte rensa,klippa,skotta och andra"måstesaker".
Vi känner mer och mer att vi vill njuta och ta dagen som den kommer. Hitta på nåt kul med familjen, ja det finns så mycket vi hellre vill göra än att klippa ner 20 äppelträd eller laga hål i garagetaket.
Men visst har det sin tjusning att bo i hus, framför allt ljumma sommarkvällar. Men på en rymlig härlig balkong/uteplats kan man också njuta.
Det var lite tankar från mig denna Söndagskväll.
Ha det gott
KRAM från A-K

8 kommentarer:

hemma hos lilla mej sa...

Vilken härlig lägenhet.Bara så himla snyggt.Ja det är mysigt med hus men mycket jobb.Tänker som du många gånger.Önskar dej en fin måndag vännen.Varm kram Rita ♥

Ett Vitare Hem sa...

Visst är det för och nackdelar med hus/lägenhet, bor ju i lägenhet och just sommardelen kan jag ha en viss längtan till hus igen.
dDt är jättekul att Magasinet är på svenska men när jag köpte förra numret som var det första på svenska så blev jag lite snopen för nu gick det ju så fort att läsa den så den tog liksom slut för fort ;o), detta nummer går jag och suger lite på, läser inte allt i ett sträck ;o)
Ha en riktigt härlig måndag!
Kram/Lena

Helena sa...

Å så fint det kan bli i en lägenhet.
Själva är vi på väg ifrån lägenheten till hus!
Ha en bra vecka!
Kram Helena

Vita Falkens Lantliv sa...

Åh vilken fin lägenhet dom verkar ha! Jag håller med dig om hus tankarna.

Jag älskar friheten med att bo i hus men som du säger hålla ordning i trädgården är mycket jobb.

Kram Susanne

Anki sa...

Tack vännen!
Å visst går det att fixa till i lägenhet, det ser man ju bara på dom underbara bilderna! Jag gick från stort hus till min lilla lägenhet och det funkar hur bra som helst! Jag kan sakna trädgård men det är ju så förbaskat mycket jobb...så har ju jag som egen "trädgård" här, paviljongen precis vid vattnet och egna planteringar, livet i lägenhet är inte å illa *ler*!

Ha det gott!
Kram kram!

Mitt Måleri sa...

hej
jag tycker verkligen du ska gära ett besök på voff ;) vi har gjort som vana nu att gå dit på fredagar runt halv 2 tiden så de är bara att dyka upp om du vill ha sällskap
kram pia

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det där är tankar som kommer ibland, jag har flera arbetskompisar som sålt huset och flyttat till lägenhet. Alla trivs toppenbra. Det jag skulle sakna är trädgården, fast precis som du vill jag inta ha för mycket trädgårdsarbete. Supersnyggt inrett på bilderna du visar.
Kramar
AnnaMaria

Ett Vitare Hem sa...

Hej Vännen!
Jag tror att det kan finnas en långtidsparkering bortanför tågstationen, tror den är närmsta långtidsparkeringen men jag ska kolla upp det för de parkeringen som ligger närmast kostar tyvärr 22 kr/tim.....återkommer så snart jag kollat om detta ;o)
Ha en finfin helg!
Kram/Lena